Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který dnešní standard splňuje.

Aktualizovat

Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Ochrana osobních údajů

Přeskočit k hlavnímu obsahu

Funkce „Je mi to jedno“

Tuto funkci využijí vaši zákazníci ve chvíli, kdy při rezervaci preferují volný termín před výběrem zdroje (např. maséra, místnosti, stroje, trenéra, kadeřníka apod.).

Co to v praxi znamená? Kupříkladu provozujete tenisový kurt a váš zákazník chce vědět pouze nejbližší volný termín na kurtu. Zákazníkovi je tedy jedno, na kterém kurtu si zahraje.

Funkci lze nastavit třemi způsoby:

„Zapnuto“ – zákazník si při rezervaci může sám vybrat, zda preferuje výběr zdroje a následně času (tedy standardní rezervační postup) anebo na zdroji netrvá a tedy využije funkce „Je mi to jedno“. Některý zákazník například přijde rezervovat službu a zjistí, že jím požadovaný zdroj je v jím požadovanou dobu nedostupný, službu (například masáž) ale potřebuje, proto má nyní s funkcí „Je mi to jedno“ rovnou možnost si zarezervovat nejbližší volný termín u kteréhokoli jiného maséra.

booknow bowling

„Exkluzivně zapnuto“ – možnost nastavení pokud víte, že je vašim zákazníkům jedno, u koho budou rezervovanou službu čerpat a zajímá je pouze (nejbližší možný) termín rezervace. Zákazník tedy nemá možnost vybrat si zdroj (tímto nastavením výběr zdroje prostě vypnete) a rovnou se dostane na volbu termínu.

booknow pneuservis

„Vypnuto“ – pokud je funkce „Je mi to jedno“ vypnutá, zákazník si volí rezervaci standardně. Vybírá si tedy zdroj i termín, jako by funkce „Je mi to jedno“ k dispozici vůbec nebyla. Tuto možnost využijí zákazníci, kteří například nemají ve své nabídce na výběr více zdrojů, nebo funkci momentálně nepotřebují vůbec využít a chtějí zákazníkovi nabízet standardní systém rezervace jako doposud.

Nastavení nové funkce „Je mi to jedno“

V záložce „Nastavení“ klikněte na „Obecné“. Pro volbu „Zapnuto“ a „Exkluzivně zapnuto“ si taktéž můžete nastavit automatický přednostní výběr zdroje.

K dispozici jsou tyto možnosti:

  • „První volný“ – po výběru termínu zákazník vidí přednostně první volný zdroj (pozadí zdrojů si můžete upravit pomocí šipek v „Nastavení“).
  • „Náhodný“ – po výběru termínu se navolí náhodně vybraný dostupný zdroj.
  • „Nejvíce vytížený“ – po výběru termínu se navolí zdroj, který má pro daný den nejvíce rezervací (toto nastavení umožňuje mít přes den vytížený co nejmenší počet zdrojů).
  • „Nejméně vytížený“ – po výběru termínu se navolí zdroj, který má pro daný den nejméně rezervací, a díky tomu bude denní vytížení zdrojů rovnoměrné (postupně tedy budou obsazeny všechny zdroje).

Pozor, jestliže máte v systému více zaměření, funkci „Je mi to jedno“ si nastavte pro každé zaměření zvlášť.

A třešničkou na dortu je, že funkci „Je mi to jedno“ si můžete pro své zákazníky i sami pojmenovat. V „Nastavení“ si text, který se bude zákazníkům při rezervaci zobrazovat, jednoduše přepíšete.

Zpět na výpis
Zpět do hlavního menu